NBC: Путін особисто брав участь у втручанні у вибори в США

15.12.2016, 08:27

Розвідка США «з високим рівнем впевненості» вважає, що президент Росії Володимир Путін особисто приймав участь у кампанії з втручання у президентські вибори в Америці. Про це інформує NBC, посилаючись на високопоставлених співробітників спецслужб США.

За даними джерела, нова інформація показує, що Володимир Путін особисто вирішував, яким чином застосовувати вкрадені у Демократичній партії матеріали. Сказано, що спочатку Росія ставила перед собою мету дискредитувати кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

«Те, що почалося як «вендета» проти Клінтон, перетворилося на спробу показати корупцію в політиці США і «розділити ключових американських союзників, створюючи видимість, що країни не можуть покладатися на США як на світового лідера, що заслуговує на довіру», - передають джерела NBC .

За словами співрозмовників агентства, Америка володіє переконливими даними, які говорять про причетність російського президента Володимира Путіна до цієї операції. Він особисто стежив за тим, як застосовуються вкрадені у Демократичній партії матеріали. Використання терміну «високий рівень впевненості» говорить про те, що ця інформація є «майже незаперечною».

Читайте АСН в Google News