Тільки 9% українців вірять в надання безвізового режиму

13.12.2016, 15:06

Лише 9% українців вірять в надання безвізу ЄС.  Про це на прес-конференції 13 грудня заявив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук, передає кореспондент ASN. 

"Ставлення українських громадян до європейської інтеграції змінюється... Ми до безвізу ближче, а віра в нього - все менше... Якщо у 2015 - 24% опитаних вірили, що ми отримаємо безвізовий режим з ЄС у 2016 році, то, за останніми даними, кількість тих, хто вірить, що ми отримаємо безвізовий режим у найближчі місяці, становить не більше 9%", - сказав він, 

Проте, за його словами, соціологія показує, що при цьому 15% українців вірять, що ми отримаємо безвізовий режим "через рік". 

"Якщо порівнювати рік до року, то кількість тих, хто не вірить у безвізовий режим, зростає", - підкреслив він. 

Він додав, що в громадській думці спостерігається наступна тенденція, коли кількість прихильників європейської інтеграції стрімко зростала після Помаранчевої революції, а потім Революції Гідності. 

У свою чергу, директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий звернув увагу на те, що процеси децентралізації спостерігаються в самому ЄС, де починають переважати праві політичні погляди та уподобання, відцентрові тенденції. 

Опитування населення країни проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за виключенням тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.

 

Читайте АСН в Google News