Тарута сказав, хто повинен був рятувати Донецьк у 2014 році

11.12.2016, 11:58

Донецьк в 2014 році від окупації проросійських бойовиків, велика частина яких безперешкодно зайшла з боку Слов'янська, повинен був рятувати глава Української держави Петро Порошенко. Про це заявив народний депутат України Сергій Тарута, який в момент окупації Донецька обіймав пост глави Донецької ОДА, повідомляє «112 Україна».

«Не я повинен був рятувати ситуацію в Донецьку. Цим повинен був зайнятися Президент України Петро Порошенко, верховний головнокомандувач Збройних сил України. Донецьк величезний, і коли в місто спокійно запустили величезну колону, яка йшла шість годин із Слов'янська, тут ніяких сил не було. Крім того, у мене не було повноважень. Я б міг врятувати не тільки Донецьк, але і всю Донецьку область, і всю цю війну, якби мені дали можливість. Бо тоді треба було діяти зовсім по-іншому», - заявив Сергій Тарута.

Нагадаємо, 5 липня 2014 року колона бойовиків на чолі з Ігорем Гіркіним, яка відступила зі Слов'янська, увійшла до Донецька, після чого місто перейшло під повний контроль терористів. Колона тривалий час рухалася по відкритій місцевості і її спостерігали військові ЗСУ, але команди на знищення бойовиків так і не надійшло.

Читайте АСН в Google News