Обмеження на посилки до 22 євро поставлять хрест на інтернет-торгівлі - експерт

08.12.2016, 13:27

Зменшення суми безмитних посилок з-за кордону з нинішніх 150 до 22 євро стимулюватиме розвиток роздрібної торгівлі в Україні, але призведе до значного скорочення більш вигідної для українців інтернет-торгівлі. Про це в коментарі ASN заявив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«22 євро - це сума, яка фактично ставить хрест на всій інтернет-торгівлі. Це дуже маленька сума в 500 гривень, яка фактично ставить хрест на більшості покупок за кордоном, бо тільки доставка кур'єрська найчастіше складає 100-350 гривень. Дешевше 100 гривень доставки з-за кордону немає. Тобто фактично втрачається будь-який економічний інтерес цих покупок», - уточнив він.

Дорошенко вважає, що 22 євро для безмитної посилки з-за кордону - це дуже маленька сума. На його думку, такий ліміт стимулюватиме припинення взагалі будь-якої взаємодії України з іншими країнами в розрізі торгівлі.

«Ми закриваємо внутрішній ринок для того, щоб внутрішній торгівлі йти назустріч. Щодо покупця це неправильно. Фактично це лобіювання інтересів традиційної торгівлі. Ми говоримо про те, що в більшості країн світу цей поріг значно більше, ніж 22 євро. Коли ж ми встановлюємо такі ліміти, ми випадаємо з усього світового ринку», - підкреслює експерт.

Читайте АСН в Google News