Ситник закликав Онищенка надати компромат НАБУ, а не іноземним спецслужбам

08.12.2016, 12:13

Національне антикорупційне бюро України закликало депутата Олександра Онищенка надати записи про підкупи парламентаріїв українським правоохоронним органам, а не іноземним спецслужбам. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на спільному брифінгу з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

«Ми будемо звертатися до пана Онищенка саме в рамках цього провадження для того, щоб він або надав нам записи, які він має. Якщо він їх має, для того, щоб ми дали оцінку цим записам, а не передавав ці записи, з його слів, іноземним спецслужбам», - наголосив він.

Ситник зазначив, що «фактично єдина мета оприлюднення цих записів – є політизація цієї справи, в якій він фігурує».

Він закликав Онищенка не займатися політизацією своєї справи і намаганням дискредитувати інших людей для того, щоб усі потихеньку забули про його справу.

«Заяви пана Онищенка не є унікальними, оскільки дуже часто говорять про те, що хтось когось підкупає, проте вони відрізняються від інших заяв тим, що особа фактично визнає і свою участь у протиправних діях. Я б назвав це явкою з повинною, яка зроблена у ЗМІ. Не реєструвати тут провадження і не перевіряти ці факти мені здається було б неправильним», - сказав Ситник.

Нагадаємо, що НАБУ відкрило кримінальне провадження за заявами Онищенка про  підкупи парламентаріїв.

Читайте АСН в Google News