У Росії не чекають добровольців і козаків, які воюють на Донбасі - Тука

07.12.2016, 11:39

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що Росія в певний момент виведе свої війська з українських територій, проте Москва воліла б, щоб деструктивні найманці залишилися на Донбасі. Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

«У мене в цьому сумнівів немає, але чи погодиться Російська Федерація повернути на свою територію тих людей, яких зараз вони називають добровольцями, козаками або найманцями, ось тут у мене є великі сумніви. Подобається чи не подобається, але люди, що пройшли війну, - це дестабілізуючий фактор для будь-якої держави, тим більше люди некеровані, це нерегулярна армія», - сказав Тука.

На його переконання, військового шляху вирішення конфлікту на Донбасі немає. Тука підкреслив, що схильний до військово-дипломатичного і військово-економічного варіанту розвитку подій на Сході.

Крім того, він заявив, що Росія зазнає величезних втрат через розв'язаний на Донбасі військовий конфлікт.

«Росія витрачає на військові дії на Донбасі близько 1 млрд доларів на рік. Втрати від санкцій становлять близько 100 млрд доларів на рік. Ні для кого не секрет, що знижується кількість соціальних програм усередині РФ, знижується рівень матеріальної підтримки бойовиків на Донбасі», - зазначив він.

Читайте АСН в Google News