В СБУ пояснили, чому деяких журналістів не пустили на захід з Президентом

06.12.2016, 11:24

Деякі журналісти, яких 5 грудня не пустили на урочисте відкриття Президентом України телевежі на горі Карачун під Слов'янськом Донецької області, є фігурантами кримінальних проваджень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Представники ЗМІ, яким був обмежений доступ на захід, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, зокрема за незаконне зберігання зброї, або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхню особу. Можливості оперативно з'ясувати деталі ситуації в «польових» умовах не було, тому для забезпечення безпеки заходу їм був обмежений доступ на подію», - заявила вона.

За словами речниці СБУ, правоохоронці приймали рішення винятково щодо окремих осіб, а не медіа, від яких вони подали заявки.

Гітлянська додала, що керівництво СБУ вибачається за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз, а також ретельно перевірить доцільність дій працівників щодо недопущення журналістів на захід.

Нагадаємо, 5 грудня частину журналістів не пропустили на урочисте відкриття телевежі на горі Карачун під Слов'янськом,де був присутній Президент України Петро Порошенко.

Читайте АСН в Google News