Геращенко розповів, чому мовчить Аваков

05.12.2016, 12:31

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повернеться з Канади і пояснить причини трагедії в Княжичах Київської області, в результаті якої загинули п'ятеро правоохоронців. Про це в інтерв'ю журналістам під час засідання погоджувальної ради 5 грудня заявив радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко, передає кореспондент ASN.

«Я думаю, що спікер (Андрій Парубій) обмовився. Загинуло п'ятеро (а не шестеро правоохоронців у перестрілці в Княжичах. - АСН). Міністр вчора вранці відбув на літаку на заздалегідь заплановане відрядження в Канаду з питання залучення допомоги для проведення реформ. Після повернення він сам дасть коментар», - заявив він.

Також нардеп додав, що зараз триває розслідування трагедії в Княжичах. Прокуратура перевіряє всі обставини причин штурму.

«Всі три представники МВС, якщо вони дотримувалися всіх інструкцій, згідно із законом, їм (сім'ям загиблих. - АСН) передбачена компенсація, якщо я не помиляюся, в розмірі 700 тис. грн. Я думаю, що також буде розглянуто питання і позитивно вирішене, якщо у сімей немає квартир. У такому випадку ці сім'ї будуть забезпечені квартирами», - сказав він.

На уточнююче запитання про те, хто понесе відповідальність за смерть правоохоронців і чи слід відправити Авакова у відставку, він відповів: «Відповідальність нестимуть ті, хто винен в загибелі п'ятьох хлопців».

Геращенко також спростував всі версії екс-спікера МВС Костянтина Стогнія про те, що правоохоронці самі хотіли обікрасти будинок, в результаті чого сталася перестрілка.

Читайте АСН в Google News