Гройсману не вистачає у владі тих, хто має досвід роботи на муніципальному рівні

05.12.2016, 10:27

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що в центральній владі мало людей які працювали чи мають досвід на муніципальному рівні. Як передає кореспондент ASN, про це він заявив на Міжнародному конгресі мерів «Глобальні тенденції розвитку міст» сьогодні в Києві.

Гройсман наголосив на важливості реформи місцевого самоврядування.  «Завжди говорив, що наша проблема в державі полягає в інституційній слабкості. З іншого боку, інституційна слабкість поглиблюється і неправильною системою управління в цілому в країні. І тому одна із головних ідей, носієм якої я є, можливо, я є заручником свого досвіду попереднього періоду, адже я вісім років був міським головою. Я вважаю, що ефективне місцеве самоврядування є основою будь-якої демократичної розвинутої держави», - сказав він.

Але, за його словами, в центральній владі не так багато людей які працювали чи мають досвід на муніципальному рівні. За словами Гройсмана, людина, яка пройшла школу місцевого самоврядування, «вона розуміє,  що в центрі всіх процесів стоїть людина».

Читайте АСН в Google News