У НАТО сказали, що Україна залишається важливим партнером у порядку денному Альянсу - Геращенко

02.12.2016, 16:59

Україна залишається важливим партнером у порядку денному НАТО, пише перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко у себе в Facebook після зустрічі з заступником генсека Північноатлантичного альянсу Роуз Гетемюллер.

«Зустрілися із заступником генсека НАТО Роуз Гетемюллер. Важлива дискусія з другим за рангом, після генерального секретаря, керівником Північноатлантичного альянсу. Обговорили питання підтримки НАТО України, а також ситуацію з безпекою на окупованому Донбасі і в Криму, порушення прав людини, порушення режиму тиші на Сході країни з боку Росії і контрольованих нею бойовиків. У центрі уваги - спільна боротьба з пропагандою РФ, як з однією з ключових загроз гібридної війни», - пише політик.

За її даними, українські депутати надали факти порушення режиму тиші з боку проросійських терористів на Донбасі, зазначивши, що методика спостереження СММ ОБСЄ вимагає вдосконалення і технічного посилення дронами, а також камерами спостереження, які постійно працюють на окупованій території.

«Українська делегація розповіла про реформи, які проводяться в сфері оборони, публічність закупівель, посилення парламентського контролю за оборонними сектором, боротьбу з корупцією, а також про питання гендерної рівності в армії. Пані Гетемюллер заявила, що в НАТО з повагою спостерігають за реформами в оборонному секторі нашої країни, і визнала, що далеко не всі країни Альянсу виділяють на армію 5% свого бюджету. Вона запевнила, що Україна залишається важливим партнером у порядку денному НАТО і в подальшій підтримці реформ з боку Північноатлантичного альянсу», - резюмувала Геращенко.

Читайте АСН в Google News