Янукович про втечу до Донецька: диспетчери від імені Турчинова погрожували підняти винищувачі

28.11.2016, 17:31

Колишній президент України Віктор Янукович, який ховається від українського правосуддя,  на суді під час допиту заявив, що під час перельоту з Харкова до Донецька в лютому 2014 року від імені голови Верховної Ради Олександра Турчинова диспетчери погрожували підняти в небо винищувачі, щоб змусити посадити літак, повідомляє УНІАН.

«У Донецьку в мене була намічена, як кажуть, друга «зупинка». Це був другий регіон (після Харкова. - АСН), в якому я хотів зупинитися і також зустрітися там з активом. І я планував цю роботу в Донецьку. Але сталося так, що, коли я летів до Донецька, подзвонив військовий диспетчер і дав наказ льотчикам, які летіли зі мною, повертатися до Харкова», - заявив він.

Він підкреслив, що йому не відомо, навіщо було дано цей наказ.

«Але я поставив запитання, хто він такий, що дає такі накази президенту України? Він сказав, що йому такий наказ дав голова Верховної Ради Турчинов Олександр Валентинович. Цей льотчик відповів, що на борту у нього перебуває президент України, верховний головнокомандувач Збройних Сил. Це перше. А друге, навіть якби він послухав цього диспетчера, то у нього вже не було пального в баках, щоб повернутися до Харкова, бо ми вже наближалися до Донецька», - стверджує Янукович.

За словами екс-президента, диспетчер погрожував льотчику, що підніме винищувачі і вони змусять силою сісти на землю.

Читайте АСН в Google News