СБУ виявила групу постачальників, які на замовлення Кремля встановлювали шпигунські програми

25.11.2016, 16:37

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність постачальників програмного забезпечення, які під виглядом легальних структур займалися установкою шпигунських програм російського виробництва.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, в ході спецоперації провели обшуки в офісах десяти компаній і вилучили шпигунське ПЗ і документацію. Також затримано групу осіб, які під виглядом постачальників легальних програма встановлювали шкідливі програми на українських підприємствах.

«Українські комерційні структури, підконтрольні російським спецслужбам, встановлювали шпигунський софт на комп'ютери і мобільні термінали через безпосередній або віддалений доступ під виглядом т.зв. DLP-систем (що служать для захисту від витоку інформації назовні), програм батьківського контролю, програм контролю якості роботи співробітників підприємств», - розповіли в СБУ.

Згідно з даними слідства, шкідливе ПЗ використовувалося російською розвідкою для негласного отримання інформації з комп'ютерних мереж підприємств військово-промислового комплексу, органів виконавчої влади, об'єктів критичної інфраструктури, а також банків, аеропортів, заводів, державних і приватних компаній України.

Читайте АСН в Google News