ЗМІ дізналися причину аварії Boeing у Ростові

25.11.2016, 14:08

Пасажирський літак Boeing авіакомпанії FlyDubai зазнав аварії в березні 2016 року в аеропорту Ростова-на-Дону через втрату екіпажем просторової орієнтації при заході на друге коло, повідомляє РБК  з посиланням на джерело «Інтерфаксу».

«Вивчивши обставини події, а також технічні характеристики і стан повітряного судна, вдалося встановити, що командир літака під час заходу на друге коло, вочевидь, не зміг адекватно оцінити стан повітряного судна», - сказало джерело агентству.

За його словами, у командира екіпажу «виникла ілюзія того, що літак при підйомі досяг небезпечного кута атаки, піддавшись помилковому почуттю, він віддав ручку управління «від себе», не дивлячись на положення авіагоризонту. Таке нерідко буває в умовах сильно обмеженої видимості, польоту вночі або польоту за приладами, додало джерело.

Нагадаємо, що 19 березня 2016 року Boeing 737-800 авіакомпанії FlyDubai розбився при посадці в аеропорту Ростова-на-Дону. В результаті аварії загинули всі 62 людини, що перебували на борту літака.

Міждержавний авіаційний комітет у ході дослідження бортових самописців встановив, що екіпаж літака здійснював захід на посадку в режимі ручного пілотування (автопілот вимкнений) в складних метеоумовах.

Читайте АСН в Google News