В МО прогнозують прискорення комплектування офіцерським складом підрозділів ЗСУ

17.11.2016, 15:58

Підписаний Президентом України Петром Порошенком указ про внесення змін до положення про проходження громадянами  військової служби прискорить і спростить комплектування офіцерським складом підрозділів Збройних Сил України.

Про це заявив начальник департаменту кадрової політики Міністерства оборони України Олег Яцина сьогодні на брифінгу в Києві, передає кореспондент ASN.

Він нагадав, що до цього повноваження щодо розгляду кандидатів на військову службу, зокрема, із складу офіцерів запасу, розглядалося в Міноборони, що значно ускладнювало процедуру прийняття рішення і затягувало на 3-4 місяці.

Зараз, за його словами, вирішенням кадрових питань при комплектуванні офіцерським складом Збройних Сил займатимуться 20 посадових осіб: відповідні повноваження передані першому заступнику начальника Генерального штабу, командирам всіх видів ЗСУ, командирам чотирьох оперативних командувань, начальникам вищих навчальних закладів.

«Цей указ наближає нас до стандартів, затверджених в арміях західних країн», - додав Яцина.

Він також зазначив, що цього року було звільнено понад 8 тис. військовослужбовців офіцерського складу, з яких половина тих, хто призивався за шостою хвилею мобілізації.

 

Читайте АСН в Google News