Колишні «ополченці» «Д/ЛНР» повертаються в Україну

13.11.2016, 12:55

Завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома» на українську територію, підконтрольну владі України, вдалося повернутися майже 300 колишнім терористам «Новоросії». Ця програма не передбачена Мінськими угодами і є ініціативою української сторони, повідомляє агентство Deutsche Welle.

Журналістам німецького інформаційного агентства вдалося взяти інтерв'ю у однієї з тих, хто повернувся в Україну - «кулеметниці Зої». У 2015 році жінка близько шести місяців півроку служила в так званій «Луганській народній республіці».

За словами жінки, вона не брала участі в бойових діях і погодилася на військову службу через те, що іншої роботи в її місті не було, а на військовій службі добре платили і видавали продуктові пайки. Коли жінка і її чоловік дізналися про програму СБУ «На тебе чекають вдома», вони тут же виїхали на підконтрольну Україні територію.

Полковник Служби безпеки України Ігор Кутепов, який є одним з кураторів програми «На тебе чекають вдома», повідомив, що з моменту відкриття програми повністю були виправдані 80 осіб,  щодо 200 кримінальні провадження ще ведуться.

Читайте АСН в Google News