Аваков запропонував збільшити штрафи за парковку на місцях для інвалідів

11.11.2016, 16:09

На найближчому засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонує до розгляду законопроект щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, передбачених для осіб з інвалідністю. Про це він заявив, презентуючи даний законопроект, передає кореспондент ASN.

Він розповів, що в країні близько 100 тис. осіб з інвалідністю є водіями, але їх права фактично не захищені. Тому необхідно прийняти відповідні законодавчі зміни.  Аваков також висловив сподівання, що парламент до кінця року прийме цей законопроект і він почне діяти у 2017 році.

В свою чергу уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич заявив, що проект закону передбачає збільшити штраф за паркування на місцях для інвалідів з 450 до 1020 грн. Також буде стягуватися штраф 1020 грн з юридичних та фізичних осіб-власників стоянок, якщо там немає місць паркування для інвалідів. А водії-інваліди матимуть право паркуватися безкоштовно на будь-якому місці на стоянці, якщо на ній немає місця для інвалідів.

Окрім того, передбачається надати право місцевим організаціям інвалідів (їх представникам) складати протоколи про порушення правил дорожнього руху у частині порушення прав інвалідів на паркування.

Читайте АСН в Google News