Саакашвілі піде до Порошенка за указом про дострокові вибори

11.11.2016, 15:02

Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі пообіцяв посадити олігарха Ігоря Коломойського і спростував співпрацю з Юлією Тимошенко. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент ASN.

«Я бачу себе в ролі тренера, йти попереду. Я готовий бути і граючим тренером в цій молодій політичній силі», - відповів Саакашвілі на запитання щодо його участі в дострокових парламентських виборах.

Він в черговий раз підтвердив, що Президент України Петро Порошенко пропонував йому стати прем'єром. «Це чергові розклади, політичні розклади, які мене не цікавлять», - заявив він.

Крім того, Саакашвілі пообіцяв «піти до Президента з людьми, щоб він підписав указ про дострокові вибори».

Також Саакашвілі підкреслив, що не веде переговори ні з головою «Батьківщини» Юлією Тимошенко, ні з будь-ким з олігархів. «Ні, з Тимошенко я переговори не веду... А Коломойський має сидіти! Я обіцяю, що коли прийду до влади, він буде сидіти! А його банк (ПриватБанк. - АСН) буде націоналізований», - додав він.

Журналісти стали свідками, як Саакашвілі після емоційного спічу, перекинув рукою стакан з водою. Правда, він на той момент був уже порожній. Саакашвілі постійно пив воду під час заходу і витирав обличчя серветкою.

Екс-губернатору в ході прес-конференції нагадали, що він не може брати участь у виборах, оскільки, за українським законодавством, не проживає в країні останні п'ять років. «Ось мої люди, ось нова Верховна Рада», - показав він на молодих хлопців за своєю спиною.

Читайте АСН в Google News