У листопаді ціна на хліб виросте на 15-18% - ВАП

10.11.2016, 13:00

В листопаді відбудеться перегляд цін на основні види хлібобулочної продукції на 15-18%, а в січні, можливо, ще на 10-12%. Про це заявив  президент Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) Володимир Череда під час прес-конференції, передає кореспондент ASN.

«Формування ціни на хліб прив'язано, як не дивно, за всіма складовими до курсу валют, починаючи з зерна, тобто борошна, іншої сировини — олія, цукор — це також є пряма прив'язка до курсу», - сказав він.

Також, за його словами, це і обладнання, і енергоносії. «Єдиний фактор, який не прив'язується, - це заробітна плата. Це є реалії нашого життя», - додав Череда.

«Усі ці чинники на сьогодні дають усі підстави говорити, що в листопаді відбудеться перегляд цін на основні види хлібобулочної продукції», - сказав він.

Череда уточнив, що йдеться про підприємства  Всеукраїнської асоціації пекарів.

Також, за його словами, це не пов'язано зі скасування урядом постанови про державне регулювання цін. «Є певні економічні обґрунтування, реалії ринку, реалії життя, що потрібно хлібникам переглядати ціну. Перегляд ціни буде в межах 15-18%. Отакий буде ріст цін», - уточнив президент ВАП.

Разом з тим, він уточнив, що у січні 2017 року через перегляд заробітної плати до 3200 грн також можливе підвищення вартості хліба на 10-12%.

Читайте АСН в Google News