Порошенко привітав Трампа з перемогою та запросив до України

09.11.2016, 15:15

Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах у США, які відбулися 8 листопада, та запросив його відвідати Україну. Про це повідомляється на сайті глави Української держави.

«Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі», - зазначив Порошенко під час зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович.

Порошенко наголосив, що сподівається на продовження підтримки США в двох важливих сферах – «у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ в різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони та безпеки тощо».

Президент також розраховує, що найближчим часом буде відновлена робота комісії стратегічного партнерства.

Окрім того, Петро Порошенко наголосив, що разом з перемогою на найвищу посаду в державі Дональд Трамп перебирає на себе і відповідальність за глобальне лідерство США у демократичному світі.

Читайте АСН в Google News