Під ГПУ спалили опудала Шокіна та двох його заступників

24.07.2015, 10:07

Під Генпрокуратурою активісти вимагають відставки Генерального прокурора Віктора Шокіна, а також проведення службового розслідування діяльності його заступників Володимира Гузиря та Юрія Столярчука з подальшим їх звільненням, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

Активісти принесли під ГПУ три опудала: Шокіна, Гузиря і Столярчука. На кожне надягли шапку-вушанку і підпалили. Таким чином, за словами активістів, вони хотіли показати, що Генеральний прокурор та його заступники «спалились» і насправді не борються з корупцією, а покривають її. Крім того, активісти зв'язалися з заступником Генпрокурора Давидом Сакварелідзе і попросили його про зустріч, на яку він погодився.

«Минуло два тижні з моменту відкриття кримінальних проваджень проти команди молодих прокурорів Каська і Сакварелідзе. А ніхто з тих, хто чинив тиск і заважав розслідуванню, ще не звільнений. У прокуратурі не можуть існувати дві команди - борців із корупцією та «кришевателів» системи. Тому Президенту потрібно визначитися: або він підтримує молоду команду реформаторів, або залишає стару в особі Шокіна і його заступників, які тільки імітуватимуть боротьбу з корупцією та розслідування злочинів чиновників», - говорить один із активістів».

 

Читайте АСН в Google News