У Росії запропонували заборонити грошові перекази в Україну

08.11.2016, 14:10

У невизнану Україною Державну думу РФ внесли законопроект, який може обмежити перекази через іноземні платіжні системи з території Росії на територію України, повідомляє «РИА Новости».

З відповідною ініціативою виступив депутат від «Єдиної Росії» Владислав Рєзнік.

«Законопроект спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України, введеної 17 жовтня 2016 року», - пояснює Рєзнік.

Зокрема, документ встановлює заборону на транскордонні перекази без відкриття банківського рахунку поза рамками платіжних систем, з метою забезпечення прав і законних інтересів учасників даних правовідносин на території РФ.

У разі введення іноземною державою обмежень на використання на її території платіжних послуг, що надаються російськими операторами, законопроект забороняє здійснювати грошові перекази, в тому числі електронні, з Росії в таку державу з використанням іноземних платіжних систем, відзначає агентство.

Нагадаємо, що Національний банк України заборонив ходіння в державі електронних грошей чотирьох торгових марок: Яндекс.Деньги, Webmoney, Wallet one/Єдиний гаманець і QIWI Wallet, так як надання їх послуг не узгоджувалося з Нацбанком.

Читайте АСН в Google News