«Центренерго» і ДТЕК відмовляються від вугілля для ТЕС з неконтрольованого Донбасу

04.11.2016, 12:31

Уряд і міністерство енергетики та вугільної промисловості розробили програму, яка дозволить зменшити поставки антрацитової групи вугілля з неконтрольованої частини Донбасу. Про це в Верховній Раді під час години запитань до уряду повідомив міністр енергетика та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент ASN.

Зокрема міністр зазначив, що деякі ТЕС, які працювали на антрациті, зараз переводять на газову групу вугілля. Окрім того, на сьогодні Україна зафрактувала більше 560 тис. тонн антрацитової групи вугілля, яка постачається з альтернативних джерел. Міністр додав, що від антрациту із зони ведення бойових дій відмовляється не лише державне підприємство «Центренерго», але і група ДТЕК.

«Зокрема вчора прийшов транспорт 77 тисяч тонн, який поставила група ДТЕК. Крім того, уряд зробив все для того, щоб зменшити споживання антрацитової групи. Зокрема на Зміївській ТЕЦ на 2 і 5 блоці ми переробляємо систему подачі з антрацитової на газову групу. Це дасть нам можливість мінімізувати поставки антрацитової групи вугілля з зони АТО», - уточнив Насалик.  

Міністр нагадав, що теплові генерації України споживають 24,5 млн тонн вугілля , з них 9,2 млн тонн це антрацитова група, що сьогодні на контрольованій території України не видобувається. 

Читайте АСН в Google News