З 2017 року запровадять е-декларування для керівників держпідприємств

02.11.2016, 15:34

Національне агентство з питань запобігання корупції має намір з 2017 року ввести декларування доходів керівників державних підприємств. Про це на брифінгу 2 листопада заявила глава НАЗК Наталія Корчак, передає «РБК-Україна».

«Подача електронних декларацій - це перший етап. Це накопичення бази даних. З наступного року буде запущено новий етап. Електронні декларації подаватимуть всі чиновники і керівники державних підприємств», - заявила вона.

За її словами, виявлені функціональні і системні проблеми в роботі Реєстру будуть усунені. Так, з наступного бюджетного року в НАЗК розраховують отримати кошти для закупівлі нових сервісів з удосконалення системи.

Нагадаємо, що 31 жовтня завершився перший етап подачі електронних декларацій до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Згідно з попередніми підрахунками, українські чиновники задекларували 26,8 млрд грн (понад $1 млрд), включно з готівкою, банківськими рахунками і позиками.

Читайте АСН в Google News