Депутати дозволили штрафувати телеканали без попередження

01.11.2016, 16:18

Верховна Рада України прийняла на ранковому засіданні у вівторок, 1 листопада, закон про внесення змін до закону України про телебачення і радіомовлення (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою). Про це йдеться в повідомленні українського парламенту.

За це рішення проголосували 236 народних депутатів.

Документом, зокрема, передбачено створення процедури визначення розміру штрафних санкцій та їх застосування Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

Також передбачається можливість безпосереднього накладення штрафних санкцій за порушення положень закону, щоб уникнути негативних наслідків для суспільства і держави.

Зокрема, закон дозволяє Нацраді штрафувати телеканали і радіостанції, незалежно від того, чи було попередження, в разі таких порушень: заклик до насильницької зміни конституційного ладу, підбурювання до війни, агресивних дій, їх пропаганда; розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі, а також в тому випадку, якщо допускається пропаганда винятковості або неповноцінності осіб за ознаками їхніх релігійних переконань, ідеології, належності до певної нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження. У такому випадку розмір штрафу складе 25% розміру ліцензійного збору.

Читайте АСН в Google News