Семерак хоче ліквідувати екологічну інспекцію

01.11.2016, 15:46

Міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак вважає, що в рамках реформи екологічної інспекції таку структуру потрібно взагалі ліквідувати, а натомість створити нову. Про це він заявив 1 листопада під час конференції, повідомляє кореспондент ASN.  

«На жаль так сталося, що екологічна інспекція в сьогоднішньому вигляді, в сьогоднішніх мотиваціях, в сьогоднішній підготовці людей, і їхньому забезпеченні не здатна виконувати ту функцію, яку ми від неї очікуємо. І на жаль я прийшов до висновку, що поміняти керівництво одне на інше не змінить цю ситуацію. Тому ми повинні ліквідувати екоінспекцію і на її базі створити нову з новими людьми, ми їх повинні по новому набрати», - наголосив Семерак.

Міністр зазначив, що для нових працівників будуть проводитись тренінги, а також їм потрібно збільшити зарплату. Зі слів Семерака наразі екологічний інспектор отримує 1900 грн.  

Водночас він додав, що для повноцінного реформування потрібно також  внести деякі зміни в законодавство, зокрема щодо відповідальності підприємств за не допуск інспектора з перевіркою.

«Сумнозвісне Львівське сміттєзвалище три роки не пускало екоінспекторів з перевіркою. Ми повинні поміняти законодавство українське в тому числі з підвищенням відповідальності, в тому числі із забезпеченням можливості тих природоохоронних служб, які повинні контролювати – прийти, перевірити і зупинити», - вважає міністр.

Семерак сподівається, що уряд розгляне відповідні пропозиції щодо реформування екологічної інспекції вже до кінця року. 

Читайте АСН в Google News