СБУ: бойовики «ЛНР» намагалися завербувати українського чиновника

01.11.2016, 13:52

Чергову спробу «спецслужб» бойовиків, які діють під керівництвом ФСБ Росії, завести агентів в органи виконавчої влади та схилити до негласної співпраці одного з очільників управління Державної пенітенціарної служби викрила СБУ в Луганській області.

За інформацією прес-служби відомства, на початку вересня 2016 року посадовець в особистих справах прибув у КПВВ на лінію конфлікту, де його затримали терористи «ЛНР». Бойовики привезли чоловіка до так званого «МДБ республіки» в Луганську. Намагаючись змусити українця до співпраці, представники «спецслужби» почали морально тиснути, шантажувати розправою над близькими.

Його довго тримали в підвалі з мішком на голові. Під моральним і фізичним тиском він погодився на пропозицію бойовиків, підписав угоду про негласне співробітництво і вибрав псевдонім. Йому надали телефон, а також адреси електронної пошти для зв'язку. Першим завданням чоловіка були нюанси роботи певних аспектів установ пенітенціарної служби в регіоні.

Після повернення на територію, яка підконтрольна Україні, чиновник не встиг вчинити ніяких протиправних дій, його виявили контррозвідники СБУ.

Читайте АСН в Google News