МОН доручило терміново перевірити скандальний курс «Сімейні цінності»

28.10.2016, 18:11

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доручила терміново перевірити навчальну програму курсу «Сімейні цінності» і матеріали до неї на предмет науковості та недискримінації.

Як повідомили в міністерстві, навчальна програма курсу «Сімейні цінності» була схвалена Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти в 2012 році, однак тільки зараз у ЗМІ з'явилася інформація про наявність у програмі дискримінаційних елементів.

«У ЗМІ поширюється інформація, що схвалена Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти у 2012 році навчальна програма курсу «Сімейні цінності» і матеріали до неї не відповідають цим принципам, повинна бути здійснена перевірка. Це може стати підставою для скасування грифу МОН», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що користувачі соцмереж виявили в програмі курсу елементи, які пропагують гендерну нерівність і сексизм. Зокрема, в документі зазначено, що «завдання жінки полягає в тому, щоб подобатися чоловікові...», «справжня жінка ніколи не сперечається, не доводить, не намагається керувати ситуацією...».

Читайте АСН в Google News