Путін: РФ може відновити постачання газу Україні за передоплатою

28.10.2016, 08:45

Брак пального в українських підземних газових сховищах викликає стурбованість у РФ. Президент Володимир Путін повідомив, що «Газпром» в будь-яку хвилину готовий відновити постачання «блакитного палива» в Україну на умовах передоплати за ціною 180 доларів за одну тисячу м куб. Про це президент РФ Володимир Путін сказав в ході пленарної сесії міжнародного дискусійного клубу «Валдай» в четвер, передає ТАСС.

«Ми стурбовані тим, що відбувається зараз у цій енергетичній складовій в Україні... Ми усвідомлюємо, що там відбувається. Для того, щоб забезпечити безперебійні поставки газу в Європу, треба закачати потрібний обсяг газу в ПСГ. Не для внутрішнього споживання, а для транзиту», - сказав Путін.

За його словами, зараз у сховищах України газу явно недостатньо. Для комфортного проходження зими необхідно не менше 17 млрд м куб. газу, а було закачано лише 14 мільярдів. Зі сховищ вже почали відбирати пальне.

«Петро Порошенко поставив питання, чи може РФ відновити постачання? Звичайно, може будь-якої секунди. У нас є контракт і є доповнення до нього. Треба тільки одне - передоплата», - додав президент РФ.

Читайте АСН в Google News