Кияни принесли Кличку пеньки від знищеного лісу з Національного парку

27.10.2016, 14:55

До дверей київської мерії вийшли захисники лісу в урочищі «Бичок», що в Голосіївському районі столиці. Хоча воно входить до складу Національного парку «Голосіївський», дерева там рубають нещадно. З місця вирубки активісти принесли десяток пеньків і вимагали від градоначальника Віталія Кличка зупинити знищення дерев.

Як розповідають кияни, цю частину нацпарку було передано в оренду комерційній структурі ТОВ «Авеста-Буд», і в серпні цього року частину заповідного урочища «Бичок» було знищено. На місці вирубки забудовник вирішив розташувати автозаправку. На початку жовтня Господарський суд Києва скасував договір оренди з ТОВ «Авеста-Буд». На основі цього рішення до порядку денного сесії КМДА було внесено питання про розірвання договору. Розгляд його було заплановано на сьогодні.

«Ми проти знищення заповідного урочища «Бичок», - говорить активіст Михайло Погребиський. - Сьогодні ми тут, щоб закликати київських депутатів прийняти справедливе рішення. На нашому боці суд, закон, нас підтримує Міністерство екології та навіть Київзеленбуд, а також профільний комітет Верховної Ради з питань екології. В оренді у забудовника знаходяться 2,6 гектара заповідної землі. Зараз там уже 40% лісу знищено. Забудовник незаконно зареєстрував своє майно, за фактом чого вже відкрито кримінальне провадження прокуратурою міста Києва».

Читайте АСН в Google News