Тими, хто підробив голосування за петицією «Бандери», займеться прокуратура

24.10.2016, 16:05

Петиція щодо недопущення перейменування проспекту Степана Бандери відхилена владою Києва. Про це на брифінгу 24 жовтня заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, передає кореспондент ASN.

"Дійсно, під час перевірки трьох останніх петицій, які набрали більше 10 тис. голосів, виявлені ознаки автоматичного введення інформації без участі громадянина, що прямо заборонено законом. Це стосується трьох петицій: щодо недопущення перейменування проспекту Степана Бандери, там 3396 голосів,  що становить 30%, вводилися з одного домену "meta.ua" і некоректно; щодо петиції з зоополіції -  625 голосів, це 6,2%. А також стосовно петиції щодо заборони будівництва на "Героїв Дніпра" - це 1198 голосів або 11 , 6%", - заявив він.

Встановлено факти подвійного і потрійного голосувань в цих випадках, а також інші факти не персонального голосування, заявила київська влада. Якщо підозри підробки голосів перевищують 20%, такі петиції розглядатися не будуть. При цьому інформація буде спрямовуватися в правоохоронні органи.

"Що стосується цих трьох петицій, то вся інформація направлена ​​в прокуратуру міста Києва для відкриття провадження за ст. 361« Незаконне втручання в електронні системи, що призвело до спотворення інформації". І так само вся інформація буде спрямовуватися на розгляд профільної комісії. Петицію щодо недопущення перейменування проспекту Степана Бандери в зв'язку з виявленням накручених голосів Київською міською адміністрацією буде відхилено".

Відповідна ст.361 передбачає можливе ув'язнення на два роки в разі доведення провини.

Читайте АСН в Google News