Якщо бюджет не доопрацюють до 20 листопада, Україна може втратити фінансування МВФ

21.10.2016, 18:24

Уряд вчасно подав бюджет-2017 у Верховну Раду, оскільки має намір його доопрацювати до початку засідання ради директорів МВФ, яке відбудеться 20 листопада і на якому імовірно розглядатимуть питання надання кредитів Україні.

Про це під час прес-конференції в агентстві Голос UA повідомив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера в Україні Олег Устенко, передає кореспондент ASN.

«У мене є одне пояснення, чому це було зроблено так швидко, тому що в 20 числах листопада українське питання потенційно може бути винесено на розгляд засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду. І розглянути питання щодо України позитивно, без наявності державного бюджету, буде просто неможливо», - зазначив він.

Устенко додав, що якщо Україна не хоче втратити надійного і стабільного кредитора, бюджет повинен бути повністю готовим до засідання рада директорів МВФ.

«Тому треба поспішати і часу залишилося дуже мало. Тобто в ідеалі ми вже повинні побачити до 20 листопада повністю готовий документ. В іншому випадки я відразу ж ставлю під сумнів можливість України отримувати далі кредитні програми по лінії МВФ. А якщо співпрацю раптом буде призупинено, то буде призупинено співпрацю з іншими міжнародними фінансовими інституціями», - наголосив економіст.

Читайте АСН в Google News