Тимошенко вимагає продовжити мораторій на продаж землі до 2020 року та винести питання на референдум

03.10.2016, 12:58

Про це на погоджувальній раді 3 жовтня заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент ASN.

«Селяни відчули, що президент та прем'єр зі своїми оточенням взяли стратегію на продаж сільськогосподарської землі. Це неприпустимо. Селяни не мають ні копійки, не мають можливості конкурувати з олігархами та міжнародними великими корпораціями. Селяни перебувають у стані паніки. Тому ми маємо припинити це на рівні парламенту. Ми не просто не готові до продажу сільськогосподарської землі, а ми де-факто перебуваємо у ситуації, коли на корупційній основі під прикриттям вищих посадових осіб відбувається її продаж», - заявила вона.

Тимошенко додала, що лише за останній рік у Кіровоградській області було зафіксовано більше 3 тис. випадків рейдерського захоплення сільськогосподарських земель за участю поліції, представників Адміністрація Президента.

«Тому ми пропонуємо повернутися до регламенту та вимагаємо внесення до порядку денного проектів законів щодо продовження мораторію на продаж землі до 2020 року, а також проекту закону, коли начебто через оренду хочуть забрати землю у людей, вводячи їх в оману».

Тимошенко також наголосила, що питання продажу землі треба винести на Всеукраїнській референдум, бо земля, за Конституцією, належить народу. 

Читайте АСН в Google News