Кадети провели вахту Пам'яті в Бабиному Яру

29.09.2016, 17:16

У день пам'яті 75-річчя трагедії Бабиного Яру в Києві вихованці кадетського корпусу ліцею-інтернату №23 провели вахту Пам'яті розстріляних в цьому місці в 1941 році. Вони символічно подзвонили в 75 дзвіночків і випустили в небо жовто-сині повітряні кульки.

За різними оцінками, в Бабиному Яру було замучено і вбито від 70 тис. до 200 тис. людей - цивільних і військовополонених - євреїв, українців, росіян, циган. Серед них - і 621 член ОУН, поетеса Олена Теліга і її чоловік.

Киянин Михайло Воробйов цього дня приходить до Бабиного Яру щороку.

«18-го, коли стало відомо, що німці підходять, я пішов з Києва. Наступного дня вони увійшли в місто. Переходив по Дарницькому мосту через Дніпро, потрапили в оточення. Нас взяли німці, відвели до церкви, де ми просиділи до ранку. А вранці сформували колону і повели. Дорогою мені вдалося втекти. Коли в Києві були розстріли, я ходив по селах. А там розстріляли мою матір, сестру, тітку, її дочку, дядька». Михайло Зіновійович з гіркотою згадує - мама не залишила Київ, бо вірила - все буде добре.

Сьогодні Михайло Воробйов, як і інші кияни, прийшов до пам'ятного знака вшанувати пам'ять загиблих.

«Сьогодні важливо, щоб люди знали про злочини, вчинені в цьому місці», - каже киянка Лідія Олександрівна. Вона згадує, як довгий час після війни про ті трагічні події говорити було заборонено.

Читайте АСН в Google News