Подробиці затримання організатора виробництва смертельного спирту

29.09.2016, 15:43

Стали відомі подробиці затримання організатора неякісного алкоголю в Харківській області. Про це пише MediaPort.

«У середу, 28 вересня, були затримані організатори і посібники організатора у виготовленні неякісного алкоголю в великому обсязі. Це четверо чоловіків - організатор і троє спільників. Їм буде оголошено про підозру за статтею 204 частини 3 КК України. Ми звернемося до суду для обрання запобіжного заходу для затриманих», - каже в ході прес-конференції прокурор Харківської області Юрій Данильченко. Алкоголь виготовляли в гаражах і в квартирі. Марки друкувалися на принтері.

«Крім затримання учасників злочину, на сьогодні вже встановлено два підпільні цехи і місце зберігання спирту. Один з цехів - це гараж, де стояло устаткування для «очищення» спирту і виготовлення з нього горілки або коньячного товару. Другий склад - квартира в багатоповерховому будинку. Там же друкувалися марки», - каже перший заступник начальника ГУ Державної фіскальної служби Андрій Бежанов.

10 літрів смертельно небезпечного спирту можна було купити за 250 гривень.

«Від початку червня 2016 року організатор купив 1 літр цього спирту. Використав його, все пройшло. Після цього було куплено ще 100 літрів. Виготовлена ​​продукція поширювалась на території Харківської області. Потім було куплено 1000 літрів смертельного спирту. На території регіону вже були встановлено факти отруєння зі смертельним результатом. Організатор, знаючи про це, отримує партію в обсязі 4000 літрів. Остання партія вилучена», - сказав Бежанов.

Організатор був затриманий у лісі.

Читайте АСН в Google News