Шнобелівську премію 2016 року одержали Volkswagen і людина-козел

23.09.2016, 21:26

У США вручили Шнобелівську премію 2016 року «за досягнення, які змушують спочатку засміятися, а потім - задуматися», повідомляє «Эхо Москвы».

Згідно з повідомленням, німецький автоконцерн Volkswagen, який опинився в 2016 році в центрі скандалу відомого як «дізельгейт», удостоївся премії за винахід хитромудрого способу обманювати тести на вміст у вихлопних газах окису азоту.

Нагороду в області розмноження отримав уролог з Єгипту, який досліджував, як матеріал нижньої білизни впливає на спаровування щурів. Учений з'ясував, що сексуальна активність гризунів знижується, якщо на них надіти штани з додаванням синтетики.

Стипендіат Оксфордського університету став лауреатом Шнобелівської премії за те, що три дні провів у Альпах, зображуючи козла за допомогою спеціальних протезів. Таким способом він хотів подібно козам пастися на лугах Швейцарії, щоб з'ясувати, чи можна так боротися зі стресом сучасної цивілізації.

Приз за дивовижне відкриття в галузі медицини отримали німецькі неврологи, які встановили, що, якщо у людини свербить щось із лівого боку, свербіж можна вгамувати, підійшовши до дзеркала і почухавши те ж місце з правого боку (і навпаки).

Нагадаємо, Шнобелівська премія є пародією на престижну міжнародну нагороду - Нобелівську премію. Премія заснована Марком Абрахамсом і гумористичним журналом «Аннали неймовірних досліджень» в 1991 році. Премією нагороджують за незвичайні і дотепні дослідження, щоб привернути увагу і інтерес людей до науки, медицини та технологій.

Читайте АСН в Google News