У Мінську підписано «рамкове рішення», яке передбачає деескалацію на Донбасі

21.09.2016, 15:59

У Мінську підписано «рамкове рішення» Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, яке передбачає  деескалацію в районі лінії зіткнення.

Про це повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

«Україна послідовно виконує зобов'язання, взяті на себе у рамках Мінських домовленостей і суворо дотримується режиму тиші. У продовження цього українська сторона підписала дане рамкове рішення, щоб забезпечити виконання Мінських угод з боку ОРДЛО», - зазначила вона.

«Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, за яких стрілецьку зброю не може використовуватися для обстрілів. Водночас рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм», - уточнила Оліфер.

За словами прес-секретаря Кучми, відповідно до рамкового рішення, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ здійснює на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення».

«Слід особливо відзначити, що це розведення заплановане тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами. Водночас українська сторона вважає, що під час імплементації цього рамкової рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів уздовж усієї лінії розмежування», - йдеться у повідомленні.

Від України рамкове рішення підписав колишній президент України Леонід Кучма, від ОБСЄ - Мартін Сайдік, від Росії - Борис Гризлов.

 

Читайте АСН в Google News