Нардеп: Проти слідчих, які проводили обшуки у Корнійця та Шапакіна, завели провадження

14.07.2015, 12:58

Сьогодні до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено провадження проти слідчих і прокурорів, які проводили обшуки в кабінетах Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Сергій Лещенко.

За словами Лещенка, зазначені слідчі перебувають у підпорядкуванні заступників генпрокурора Давида Сакварелідзе і Віталія Каська.

«Справу проти людей Сакварелідзе і Каська внесено за статтею 366 Кримінального кодексу - внесення недостовірних фактів в матеріали кримінального провадження. У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Каська вважає спробою розвалити справу проти людей Гузиря», - написав Лещенко.

Водночас він відзначив: є інформація, що керівництво Генпрокуратури особисто поїхало до суду отримувати санкцію на обшук у слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Сакварелідзе і Каська.

«За моєю інформацією, Президент Порошенко проінформований про події. Враховуючи, що обидві сторони конфлікту в Генпрокуратурі апелюють до Банкової, від реакції Порошенка тепер залежить, хто переможе - ретрогради чи реформатори, корупціонери чи борці з корупцією», - зазначив нардеп.

Читайте АСН в Google News