Врятувати дисидента Умерова: Рада закликала Захід вплинути на Москву

26.08.2016, 12:47

Українські депутати вирішили звернутися до керівництва демократичних країн, а також до міжнародних правозахисних організацій і закликали негайно зажадати від Кремля звільнити дисидента Ільмі Умерова. Про це сказано у зверненні Комітету у закордонних справах ВР України.

«18 серпня 2016 року перший заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров заявив, що страждає від упередженого кримінального переслідування з боку Російської Федерації. Його силою перевели з кардіологічного відділення в психіатричну лікарню №1 у Сімферополі. Умерова будуть тримати там 28 днів проти його волі», - сказано у зверненні.

Рідні ув'язненого заявляли, що у нього діабет, а також хвороба Паркінсона, однак у чоловіка забрали всі ліки і спочатку навіть не допускали до нього адвоката. Звернення депутатів було адресовано парламентським комітетам із закордонних справ кількох демократичних країн, Європарламенту, парламентській асамблеї міжнародних організацій, помічнику Генерального секретаря ООН з прав людини Івану Шимонтовичу, комітету ООН проти тортур і Amnesty International.

Депутати вважають, що Росія почала використання репресивної психіатрії, що йде врозріз із Євроконвенцію з питань запобігання катуванням.

Читайте АСН в Google News