З початку року українці скупилися в прикордонній Польщі на 315 мільйонів євро

25.08.2016, 21:10

Чим глибша в Україні економічна криза, тим більше українців з прикордонних з Польщею областей їдуть у цю країну на заробітки та закупи. Про це повідомляє «Польське радіо».

До Польщі за покупками приїджають з усіх сусідніх держав, але найбільше скуповуються та користуються польськими послугами німці та українці. На Сході Польщі білоруси й росіяни останнім часом зменшили торгівельну активність через низку причин: криза в країнах, девальвація місцевих валют, проблеми з перетинанням кордону ЄС тощо, говориться у статті.

«Лише на Підкрапатті у першому півріччі громадяни України витратили понад 300 млн злотих (70 млн євро), а минулого року вони в усій Польщі розпустили 2 мільярди, що майже удвічі більше, ніж у 2014 році. Через те, що у Польщі дешевше і більший вибір, покупці з прикордонних регіонів України здебільшого залюбки купують продукти харчування, телевізори, пральні машини, мікрохвильові печі, будівельні матеріали та інше», - повідомляє ЗМІ.

Зараз рух на польсько-українському кордоні рекордний, у польських Торгових центрах, крамницях та ринках, де скуповуються клієнти з-за східного кордону - також. Митна палата у Перемишлі стверджує, що з початку цього року українці залишили на Підкарпатті (територія Польщі)  315 млн євро.

Читайте АСН в Google News