Китай хоче відкривати в Україні заводи для виробництва товарів на експорт до ЕС, - торгпред

25.08.2016, 12:15

Україна і Китай будуть відпрацьовувати перелік товарів для експорту та імпорту і залучати до цього підприємства двох країн, також сторони обговорили можливості створення промислових підприємств на території України, продукція яких буде потім спрямована на експорт до країн Євросоюзу, передає кореспондент ASN.

Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська за підсумками 4-го засідання Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР.

"Ми домовилися про те, що сторони будуть відпрацьовувати перелік товарів для експорту та імпорту і залучати до цього підприємства двох країн", - сказала вона.

Зокрема, за її словами, є домовленість щодо підтримки підприємств на виставках і ярмарках, а також проведення торгових місій у Китаї і Україні.

"Ми також обговорили можливості створення промислових підприємств на території України, продукція яких буде потім спрямована на експорт до ЄС, країни Скандинавії та інші держави, з якими Україна уклала угоди про Зону вільної торгівлі", - розповіла також торгпред.

Читайте АСН в Google News