Я вражений досягненнями країни після Революції Гідності - Керрі привітав Україну з Днем Незалежності

24.08.2016, 11:31

Державний секретар США Джон Керрі від імені президента Обами і американського народу, привітав народ України з 25-ю річницею Незалежності, йдеться в повідомленні на сайті держсекретаря.

«Під час мого останнього візиту до Києва я був дуже вражений досягненнями країни після Революції Гідності. Попри агресію Росії на сході України і незаконну окупацію Криму ви багато працювали, щоб побудувати сильні й ефективні політичні, економічні та культурні інститути. Сьогодні ми відзначаємо не лише чверть століття вашої Незалежності, а й плідного партнерства між нашими країнами, заснованого на нашій спільній прихильності свободі і верховенству закону», - заявив Керрі.

Сполучені Штати будуть підтримувати Україну і сприяти зміцненню демократії, також ідеться в повідомленні. «Разом із нашими європейськими партнерами ми будемо домагатися повного виконання Мінських угод, щоб покласти край агресії Росії на Донбасі і повернути міжнародний кордон під контроль України. Ми як і раніше наполягаємо на незаконності спроби приєднати Крим до Росії. Цього особливого дня ми вітаємо вас і бажаємо вам миру, процвітання», - зазначив Джон Керрі.

Читайте АСН в Google News