Посередник затримує поставки ліків для онкохворих дітей через небажання платити ПДВ

15.08.2016, 14:51

Частина поставок ліків для онкохворих дітей затримується у зв'язку з вимогою українського фармдистриб’ютора «Людмила-Фарм» отримати пільги зі сплати ПДВ, повідомляє LB.ua.

«Питання лежить у площині звільнення імпорту поставок медикаментів від сплати ПДВ для українських дистриб'юторів та інтерпретації цього механізму. У даному випадку препарати, які ввозить резидент, не потрапляють під пільгове оподаткування і не звільняються від сплати ПДВ. «Людмила-Фарм» хоче, щоб на них поширювалися пільги», - розповіли в британській закупівельної компанії Crown Agents, з якою підписано контракт у Міністерства охорони здоров'я України.

Наразі за програмою «Дитяча онкологія» поставлено понад 50% препаратів, решта за графіком буде пізніше. Затримується лише поставка дев'ятьох номенклатурних позицій (з 84) на загальну суму 5,147 млн ​​доларів.

У Crown Agents наголосили, що це питання зачіпає інтереси не лише «Людмили-Фарм», проте всі інші дистриб'ютори завершили процедури митного оформлення, згідно з вимогами Міністерства охорони здоров'я та Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, що дистриб'ютор фармацевтичних препаратів «Людмила-Фарм» протягом багатьох років був переможцем тендерів МОЗ України. У 2011-2014 роках компанія отримувала підряди на багатомільйонні суми - від 340 до 580 мільйонів гривень.

Читайте АСН в Google News