Генпрокуратура подасть апеляцію на виправдальний вирок скандального екс-ректора Мельника

09.07.2015, 16:15

ГПУ не згодна з рішенням Ірпінського міського суду Київської області, який виніс колишньому ректору Петру Мельнику виправдальний вирок. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У ГПУ повідомили, що готують апеляцію у цій справі, оскільки вважають, що держзвинувачення дало суду обґрунтовані і законно отримані докази провини екс-ректора у корупційних злочинах.

«Генеральна прокуратура орієнтувала суд на винесення обвинувального вироку і призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати відповідні посади строком на 3 роки. Генеральна прокуратура категорично не згодна з явно недостовірними висновками суду, у зв'язку з чим невідкладно готується апеляційна скарга», — сказано в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, 8 липня суд вирішив, що вина обвинуваченого не доведена, попри встановлені фактично обставини, які сторона звинувачення вважала об'єктивно доведеними.

Колишнього ректора Національного університету державної податкової служби України звинувачували у вимаганні та отриманні хабара в 120 тисяч гривень за вступ до вузу. Мельника зловили на гарячому 27 липня 2013 року.

Читайте АСН в Google News