Управління з повернення активів займеться справами Курченка і Фірташа

08.07.2015, 14:52

Скандальні справи Курченка і Фірташа щодо відмивання грошей вже взяті в роботу Управлінням щодо забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом. Таку інформацію оприлюднила на брифінгу керівник новоствореної структури Олена Тищенко.

«Ми вже розслідуємо цикл відмивання грошей Курченка і використання ним для цього власних банків. Це мільярдні суми відмивання грошей. Ми хочемо спільно з латвійськими колегами створити спільну слідчу групу щодо Курченка. За одним лише фактом там 13 мільярдів гривень», - розповіла Тищенко.

Також вона зазначила, що в роботу взяті і справи Фірташа і Каськіва, а також активи Януковича.

«Ми займаємося активами Януковича - це 1,4 мільярда доларів, які вже заморожені за санкціями. Але ми займаємося тільки тими активами, де не задіяні високопосадовці. Рештою, там, де високий політичний рівень задіяних осіб, займається ГПУ», - розповіла керівник управління.

Тищенко зазначила, що з моменту знаходження рахунку і встановлення, кому він належить, до його заморожування та арешту може пройти близько місяця-двох. А от питання вилучення коштів вже залежить від кримінального вироку.

Читайте АСН в Google News