Президент підписав закон про додаткові гарантії працевлаштування учасників АТО

29.07.2016, 11:49

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначений закон спрямований на поліпшення соціального захисту учасників АТО.

«Зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» розширюють перелік категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і включають до нього учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту». Зокрема, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до закону, зміни стосуються лише осіб, котрі зареєстровані у державній службі зайнятості і перебувають на обліку як безробітні.

Закон набуває чинності через місяць із дня його опублікування.

Читайте АСН в Google News