Адвокати Платона заявили про тілесні ушкодження, зафіксованих на тілі їхнього клієнта (фото)

28.07.2016, 17:45

Столичні медики документально зафіксували побої на обличчі й тілі затриманого в Україні В'ячеслава Платона. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) розповіли адвокати затриманого.

«На фотографіях неозброєним оком видно, що до затриманого застосовувалася фізична сила. Але тільки коли він почав непритомніти в камері залу суду, суддя Москаленко задовольнила наше клопотання про переривання засідання», - зазначив адвокат Гліб Сегида.

За словами правозахисників, у міській лікарні №17 рентген і обстеження результату побоїв показали закриту травму грудей, забій грудної клітини, гематоми, політравму голови, травми м'яких тканин обличчя, набряк під оком, множинні удари й садна. Крім того, як стверджують адвокати Платона, на суд чиниться тиск.

Також сторона захисту заявляє про численні порушення з боку звинувачення. «Слідчий, який здійснював затримання Платона в центрі Києва 25 липня, вже пішов у відпустку, хоча, відповідно до процесуальних норм, ніхто крім особи, яка складала протокол, і осіб, які його підписали (слідчий і всі присутні адвокати), не має права вносити до нього зміни. Крім того, на ходу підробляються процесуальні папери, виправляються помилки в надрукованих документах простою кульковою ручкою. Це є грубим процесуальним порушенням і може інкримінуватися як службове підроблення, згідно зі ст. 366 і ст. 358 КК України», - кажуть адвокати.

Захист також нагадав, що вранці 28 липня добіг кінця термін максимального затримання осіб - 60 годин - відповідно до ст. 582 КПК України.

Нагадаємо, В'ячеслава Платона затримали 25 липня о 20:39. Тепер суд має винести рішення про його арешт чи екстрадицію або ж випустити на волю.

Читайте АСН в Google News