В.о. прокурора Києва: Реформувати потрібно всю правоохоронну систему країни

05.07.2015, 12:09

Виконуючий обов'язки прокурора Києва Олег Валендюк підтримує створення в столиці нової патрульної служби поліції і сподівається, що патрульна поліція виправдає довіру киян.

За його словами, дуже важливо, що реформа МВС починається саме з цього, оскільки поліцейський — це перший представник влади, з яким зустрічається громадянин.

Він зазначив, що корупційні та інші порушення часто фіксуються органами прокуратури з боку співробітників правоохоронних органів, насамперед — міліції.

«Найбільш поширені правопорушення — це вимагання хабарів, починаючи від ДАІ та дозвільної системи і закінчуючи дільничними міліціонерами. Розраховуємо, що вірус корупції не вразить нову структуру» — заявив Олег Валендюк.

При цьому він зазначив, що в Україні необхідно реформувати всю правоохоронну систему країни, зокрема й рокуратуру.

«Упевнений, що новий підхід до підбору кадрів в органах прокуратури, передбачений новим законом «Про прокуратуру» — проведення відкритих конкурсів за призначенням керівників місцевих прокуратур, а також перевірка професійних і загальних знань всіх співробітників дасть нам змогу очистити свої ряди», — сказав Валендюк.

Нагадаємо, вчора ввечері у своє перше патрулювання вийшла нова патрульна поліція Києва. Зарплати в новій патрульній службі починаються від 8000 гривень, керівництво МВС розраховує, що таким чином почнеться очищення системи від корупції.

Читайте АСН в Google News