Суд звільнив колишнього бойовика від відповідальності

28.06.2016, 19:46

Півтора року не наважувався повернутися додому, в Україну, колишній учасник незаконного збройного формування, доки його родина не довідалася про програму СБ України «На тебе чекають вдома». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, житель Краснолиманського району Донецької області приєднався до бойовиків під час захоплення місцевості терористами.

«Він чергував на блокпостах і не брав участі в бойових діях та репресіях проти мирного населення. Після звільнення району силами антитерористичної операції чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, залишив бойовиків і переховувався в Російській Федерації. Тим часом на Донеччині його дружина сама виховувала сина і шукала можливості повернути чоловіка в сім'ю», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ вивчили обставини перебування українця у лавах бойовиків і за сприяння Державної прикордонної служби організували його повернення в Україну. Цього ж дня він звернувся до місцевого відділення Нацполіції із добровільною заявою про скоєний ним злочин і обставини виходу з незаконного збройного формування.

За результатами розгляду матеріалів кримінального провадження суд підтримав клопотання прокурора і звільнив громадянина від кримінальної відповідальності на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News