Через Brexit зустріч Порошенка з лідерами ЄС перенесли на вечір

26.06.2016, 19:47

Невідкладні консультації європейських лідерів у зв'язку з виходом Великобританії з Євросоюзу скорегували графік програми візиту Президента України Петра Порошенка до Брюсселя в понеділок, 27 червня. Про це в Брюсселі повідомили в керівному інституті ЄС, передає Укрінформ.

«Запланована зустріч Президента Порошенка з президентами Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, Європарламенту Мартіном Шульцом і високим представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федерікою Могеріні з ранку понеділка у форматі робочого сніданку перенесена на вечір. Тому президенти Туск і Юнкер проведуть переговори з українським лідером за вечерею», - розповів дипломат ЄС.

Він пояснив, що в понеділок Президент Європейської ради Туск проведе термінові зустрічі з Президентом Франсуа Олландом у Парижі і Канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

«Лідери обговорять наслідки Brexit», - зазначив співрозмовник агентства.

Крім цього, за програмою візиту, у Брюсселі Президент України Порошенко проведе зустріч з Президентом Європарламенту Шульцом. За результатами переговорів, у приміщенні законодавчого органу ЄС президенти зроблять заяви для преси. Також, як повідомив представник України при ЄС посол Микола Точицький, під час візиту глави держави Україна і ЄС підпишуть два двосторонні документи: Угоду про співпрацю з Європейською організацією з питань юстиції та Угоду про асоційовану участь України в дослідницьких і навчальних програмах Євратому.

Читайте АСН в Google News