Геращенко впевнена, що Україна отримає безвізовий режим з ЄС вже цього року

25.06.2016, 18:15

Перший заступник голови Верховної Ради України (ВРУ) Ірина Геращенко впевнена, що Україна отримає безвізовий режим з Європейським Союзом (ЄС) вже в поточному році. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Твердо переконана, що Україна отримає «безвіз» цього року. Ми все для цього зробили, і наразі головне завдання - твердо і щодня нагадувати ЄС про виконання їх зобов'язань. І наполягати на проходженні всієї процедури в Європарламенті та Раді ЄС без зволікань», - написала Геращенко.

Політик нагадала, що цього тижня народні депутати України зустрічалися з європейськими колегами і з доповідачем з українського питання і обговорили проходження даного питання в Європарламенті, комітетах і в сесійній залі, і парламентарі запевнили, що все буде йти за процедурою і без зволікань.

Крім того, перший віце-спікер Ради передбачає, що вихід Великобританії з ЄС вплине на надання Україні безвізового режиму.

«Насамперед тому, що зараз усі європейські структури й інститути зосереджені на його результатах і всі інші питання тимчасово відійшли на другий план. Тому ми втратимо кілька тижнів або місяців через внутрішні процедури розгляду безвізового питання в Європарламенті та інших інститутах», - підкреслила Геращенко.

Читайте АСН в Google News